Doğal Yaşam

WWW.ASTROSET.COM

 

ŞİFALI BİTKİLER

  Şifalı bitkilerle tedavi tercih edildiğinde bir yaşam yolu da sunar bizlere... Bitkiler ve onların sağlığa yararları gibi doğal yaşama uygun bir konuyla ilgilenmeye başladıktan sonra bedene zarar veren maddeleri tüketme konusunda bazı zararlı alışkanlıklarının kendiliğinden değiştiğine şahit olan milyonlarca insan vardır.  Doğayla bütünleşmek ve tedaviyi doğada aramak, sağlıklı ve bedeni yormayan bir yoldur.

  Bitkiler, bünyelerinde bulunan fitonsid, petkin, flavon adi verilen kimyasal maddelerin etkisiyle bizlere şifa kaynağı olmaktadırlar. Ayrıca bitkilerde bol miktarda bulunan vitaminler, mineraller organizmanın çalışma düzenini etkileyerek sindirim, dolaşım, deri, solunum, sinir sistemine olumlu etkilerde bulunurlar.
  Hem hastalıklara karşı koruyucudurlar hem de virütik hastalıklarda bitkilerden salgılanan fitonsidlerin olumlu etkileri olmaktadır. Isırgan otu, soğan, sarımsak, kırmızıbiber, lahana, brokoli, kimyon, kişniş gibi bazı baharatlar bunlardan yalnızca birkaçıdır.

  Bedenimizde  biriken toksik maddelerin atılmasında, petkin adı verilen kimyasal maddelerden yararlanabiliriz. Ayrıca yanlış ve dengesiz beslenme sonucu almış olduğumuz fazla yağlar ve kolesterol içeren yiyecekler ağır metallerin hücrelerde birikmesine yol açabilir. Bunların  uzaklaştırılmasında petkinler yardıma hazır kuvvetlerdir.
  Elma, üzüm, pancar, kuşburnu gibi kolayca bulup tüketeceğimiz besinlere daha çok yer verebiliriz yaşamımızda…   Bitkilerde bulunan bir diğer yararlı maddemiz olan flavonların anti-aging etkileri vardır. Yeşil çay, üzüm, portakal, kuşburnunda bol miktarda bulunan flavonlar kan dolaşımını düzenler, kalp ve damar sağlığı için oldukça önemlidir, ayrıca idrar sokturucu etkileri vardır.

  Burada serbest radikallerden söz etmek yerinde olacaktır. Hücrelerin yapısını bozan ve hücre içindeki bilgi depoları olarak bilinen DNA'ya zarar veren küçük moleküller serbest radikallerdir. Serbest radikallerin hücre yaslanmasına neden olan bu özelliğini ortadan kaldıran maddelere antioksidan diyoruz.
  Bitkisel yağlar, ay çekirdeği ve buğday da bulunan E vitamini önemli bir anti oksidantdır ve hücre yenileyici özelliği vardır
  Hücrelerimiz ve bağışıklık sistemimiz için çok önemli bir vitamin de C vitaminidir ve bu vitaminde önemli bir anti oksidantdır. Yeşil yapraklı sebzeler, soğan, domates, lahana, üzüm, kuşburnu, portakal, patates C vitamini içeren bitkilerdir.

 
 

© Astroset 2004-2010