Metafizik / New Age

David Spangler'a G�re Tezah�r Sanat�

WWW.ASTROSET.COM

B�R TEZAH�R PROJES�
2.B�l�m

A�a��daki sat�rlarda Astroset'in sizler i�in haz�rlad���, Bir Tezah�r Projesi Kozmik Sempati�den k���k al�nt�lar bulacaks�n�z. Bu k�sa metin Tezah�r gibi �nemli bir konunun, ziyaret�ilerimiz taraf�ndan rahat anla��lmas� ve konuyla ilgili yozla�malar� daha �abuk fark edebilmeleri i�in derlendi. Tezah�r, imajinasyon, iste-d���n- yarat gibi pop�ler kavramlar�n as�l anlam�n�n ve �z�n�n farkedilmesinin, uygulama a��s�ndan �nemi i�aret edilmeye �al���ld�.

�Tezah�r olmak, olana kat�lmakt�r ama asla elde etmek de�ildir.�

B�t�n tezah�r eylemlerimizde, bizler ger�ekte sadece kendimizin yeni bir g�r�n�m�n� tezah�r ettirmekteyiz. Ya�amlar�m�za yeni bir �ekil vermekteyiz, tezah�r�m�z�n ana unsuru biziz. 

Kozmik Tezah�r�n bir yerinde David Spangler �unlar� s�yl�yor: �� Ben asla olumlamalar� kullanmad�m. Olumlamalar tezah�r kanunlar� tekniklerini ��reten ��retmenler taraf�ndan sanki bir bilgisayar� programlayacakm��s�n�z gibi "�uursuz" olan� programlaman�n bir yolu olarak sunulur. Bu bana beyin ve zihin fenomenlerinin psiko spirit�el ve biyolojik karakterlerini olduk�a basite indirgemek gibi geliyor.

Bana g�re viz�alizasyon da hep ��pheli olmu�tur. K�smen sa��r oldu�um ve koku alma duygusuna hi� sahip olmad���m i�in beni genelde g�rsellik y�nlendirmi�tir.Ama buna ra�men, i�sel g�z�mle kendi i�ime d�nd���mde genelde g�rd���m �eyler �ekiller de�il, fark�na vard���m �eyin �z�n� veya ruhunu ortaya koyan semboller veya ���n�mlar olarak alg�lar�m�"

Tezah�r her zaman bekledi�imiz �ekilde ger�ekle�mez!

Kitab�n bir ba�ka yerinde ise David Spangler �unlar� ifade etmi�: "�S�k s�k belli bir ihtiyac�m olabilir ve bunu neyin kar��layaca��n� bildi�imi d���n�r�m ama asl�nda benim bilmedi�im ve bunu daha iyi kar��layacak olan bir ��z�m vard�r. �ok fazla detayc� davranarak, o daha iyi olacak olan tezah�r�n ger�ekle�me �ans�n� azaltabilirim ��nk� enerjimi o bana daha bildik gelen ��z�m �ekline yo�unla�t�r�yorumdur. Ya da bu ger�ekle�ebilir ve ben bunun fark�na varmayabilirim ��nk� benim beklemedi�im bir �ekilde ger�ekle�mi�tir. �u anki bildiklerime dayal� olarak neyi imajine ve viz�alize edebiliyorsam kendimi onunla s�n�rlayabilirim... K�sacas�; viz�alizasyon, olumlama ve pozitif d���nce tekniklerini baz� konularda yararl� ve etkili buldum ama onlar�n yarat�c�l���ma, imajinasyonuma ve tezah�r g��lerime s�n�rlamalar getirdi�ini de fark ettim. Bunlar zihin g�c�n� odaklamay� sa�layabiliyorlar ama tezah�r i�in o g��lerden daha fazlas� gerekiyor.

�nsanlar, her ne kadar bir kuantum fenomeni olan atom alt� olgulardan meydana geliyor da olsalar birer kuantum fenomeni de�ildirler (asl�nda �uurluluk halinin, ayn� kurallara uyan di�er kuantum "fenomenleri olan elektronlar ve fotonlar gibi ba�l� ba��na bir kuantum hali olabilece�ine dair kan�tlar vard�r ). Bununla beraber, e�er benim kendimi par�ac�k olarak tan�mlamam gerekseydi. "ben David Spangler��m ve �u anda Amerika Birle�ik Devletleri'nin kuzeybat� Pasifi�indeki ofisimde oturuyorum. evliyim. d�rt �ocu�um ve evde besledi�im d�rt hayvan�m var" derdim.

Dalgac�k halimdeyken ise bu neredeyse sonsuz say�daki David Spangler�lardan sadece biri. Dalgac�k halimdeyken bir�ok 'tercih ve olas�l��a sahibim. Olabilirlik skalas�nda baz�lar�n�n oran� olduk�a d���k: �rne�in be� dakika sonra (hatta be� sene sonra veya herhangi bir zamanda) benim aniden -Birle�ik Devletler Ba�kan� olmam pek de olas� bir�ey de�il. Bununla beraber art�rma ihtimali �ok fazla olmasa da bu olas�l��� y�kseltmek i�in yapabilece�im �eyler var: �rne�in se�ime y�nelik olarak politikada aktif hale gelebilirim Ve bu olas�l�k s�f�ra �ok yak�n olmas�na ra�men dalgac�k halindeyken bu s�f�r de�ildir Di�er yandan �n�m�zdeki en az �� saat boyunca benim burada �al��ma masamda kal�p bu kitab� yaz�p daha sonra da kalk�p Beyaz Saray'daki bir davete de�il de ak�am yeme�i i�in bir telefon almam �ok daha olas� bir durum.

Yine de kendi tarihimiz i�inde bir "par�ac�k" olmaya al��kanl�klar�m�za ve ya�amlar�m�zdaki saf lineer mant���n zorla kabul ettirdiklerine mahkum olmad���m�z� fark etmek �nemli.

Bulundu�umuz durumun mekana ba��ml� olmas�ndan ve par�a �zelli�i g�stermesinden kendimizi kurtar�p dalga haline eri�ti�imizde di�er olas�l�klar da bizim i�in ger�ekle�mesi m�mk�n bir hale gelir. Ya�amlar�m�z� de�i�tirmek i�in olas�l�k dalgalar� ile �al��abiliriz ve i�te tezah�r�n i�sel sanat� da bundan ibarettir. Ayn� �ekilde, ben "par�ac�k" halimdeyken, tezah�r ettirmek istedi�im �eyden ayr�y�m ve besbelli ki, onu istememin nedeni de bu. Bununla beraber, varl���m�n mekansal �zellik g�stermeyen suretinde ayr�l�k bulunmamaktad�r. �uurum, imajinasyonumun ve viz�alizasyonumun g�c�yle istedi�i anda veya istedi�i yerde dalga veya kuantum �zelli�i g�stermektedir ve tezah�r ettirmek istedi�im ko�ulu, ki�iyi vs.yi de i�ine almak i�in yay�lmaya devam etmektedir. Par�ac�klar olarak ayr� olabiliriz, ama dalgac�klar olarak bizler bir b�t�n�z.

<< �nceki B�l�m

Sonraki B�l�m >>

Kozmik Sempati-David Spangler

Astroset 2004-2010