Metafizik / New Age

David Spangler'a G�re Tezah�r Sanat�

WWW.ASTROSET.COM

B�R TEZAH�R PROJES�
4.B�l�m

�Tezah�r olmak, olana kat�lmakt�r ama asla elde etmek de�ildir.�

A�a��daki sat�rlarda Astroset'in sizler i�in haz�rlad���, Bir Tezah�r Projesi Kozmik Sempati�den k���k al�nt�lar bulacaks�n�z. Bu k�sa metin Tezah�r gibi �nemli bir konunun, ziyaret�ilerimiz taraf�ndan rahat anla��lmas� ve konuyla ilgili yozla�malar� daha �abuk fark edebilmeleri i�in derlendi. Tezah�r, imajinasyon, iste-d���n- yarat gibi pop�ler kavramlar�n as�l anlam�n�n ve �z�n�n farkedilmesinin, uygulama a��s�ndan �nemi i�aret edilmeye �al���ld�.

Ritim
  Ritim, yarat�c� g�c�n gizemlerinden biridir ve kozmos da belli bir ritme g�re dans eder.Ritimler de harmoniler ve rezonanslar meydana getirir ve b�ylece k���c�k bir etkileme �ok b�y�k bir sonuca neden olabilmektedir. Bir k�pr�de ad�mlar�n� ayn� anda atarak y�r�yen bir grup adam k�pr�y� y�kabilecek ritmik bir harmoni yaratabilirler.

Ya�amlar�m�zdaki k���k bir ritim sa�lama �al��mas�; �rne�in her sabah g�ne ba�lamadan �nce be� dakikam�z� sessizlik i�inde ge�irmenin, hayat�m�z� d�zenlemede ve ona daha b�y�k bir denge ve huzur sa�lamada inan�lmaz b�y�k bir etkisi olacakt�r.

Ya�amlar�m�zda ne kadar ritim sahibi olabilirsek ve bu �zellikle de fiziksel aksiyonla desteklenen bir ritim olursa, enerjimiz de o kadar g��l� ve d�nyam�zla rezonans halinde olabilir.

S�n�rlar 

Fizik realite s�n�rlar ve ba�lar �zerine kuruludur. Tezah�re geleneksel yakla��mlar bize s�k s�k "her �eyin m�mk�n oldu�unu", ��nk� evrenin (s�n�rs�z) bolluk ve bereketle dolu oldu�unu, elde edebileceklerimizin �zerinde s�n�rlar olmad���n� s�ylemektedirler.

Ger�ek �udur ki s�n�rlar vard�r. Bizler, bireysel par�alar� ba�larla tan�mlanan sonlu bir evrende ya�amaktay�z. B�yle bir evrende ben "her �eyi elde edemem".

Her �ey s�n�rlara ba�l� olarak tezah�r eder. �steyebilece�iniz yeni araba, kuantum olas�l�klar�n�n bir uydurmas� olmayacakt�r; o, di�er t�m otomobillerden ay�rt edilebilir, farkl� ve �zel bir otomobildir. Rengi k�rm�z� ya da sar� de�il, mavidir. �ki de�il, d�rt kap�s� vard�r. Alt� silindiri vard�r, d�rt ya da daha fazla de�il. Muhtemel t�m karakteristikler dizisi �zerinde her biri birer limit olan spesifik karakterlere sahiptir. Bu limitler olmadan o da olamazd�.

Burada �nemli bir ayr�m vard�r ki o da limitleri onaylaman�n limit koymay� onaylamayla ayn� olmad���d�r. Bu daha �ok, farkl� olmay� m�mk�n k�lan o ba�lara sayg� duymakt�r. Limitler var olmak i�in farkl�l�klara izin vermektedirler.

Tezah�r, bir yarat�c�l�k ruhunun prati�idir, s�n�rs�z, isteklere d��k�nl�k g�sterme prati�i de�ildir. Bir  s�nger olma de�il, kaynak olabilmenin prati�idir. Limitlere dair uygun bir anlay�� ve kabul fark� yaratand�r.

Bulundu�umuz anda olmak
  Tezah�r ettirme g�c� i�inde bulundu�umuz anda olmaktad�r, ge�mi�te ya da gelecekte de�ildir. "�u anda burada ol" vecizesi ba�ar�l� bir tezah�r i�in iyi bir �rnektir. Uygun olmayan bir �ekilde ge�mi�i ya da gelece�i e�elemek canl�l��� ve dikkati engeller. �u an yapmakta oldu�unuz �eye ak�lc� ve sevgi dolu dikkatinizi y�neltmek bu enerjiyi serbest b�rak�r ve i�inizdeki tutkunun ne kadar sevimsiz ve s�k�c� da olsa mevcut aktivitenize y�nelmesine neden olur ve yeni, d�n��t�r�c� enerjileri serbest b�rak�r. Bulundu�unuz andan ho�lanm�yorsan�z onu de�i�tirmek i�in en iyi an �imdi�dir; d�n ya da yar�n bunun i�in hi�bir �ey yapamazs�n�z. Sadece bug�nde ya�ar ve davran�rs�n�z.

Her ne kadar zaman zaman u�ra� gerektirse de dikkatinizi mevcut ana geri getirmek ve yapt���n�z i�e bulundu�unuz yere ve birlikte oldu�unuz ki�iye dikkatinizi vermek �a��rt�c� derecede artm�� bir enerji ve yarat�c�l��a neden olur. Asl�nda di�er bir deyi�le siz, ge�mi� ve gelece�inizdeki benliklerinizde da��lm�� durumda bulunan �uurunuzu mevcut benli�inizdeki dikkatinize geri �ekmektesinizdir. Tam olarak bulundu�unuz ana yerle�mektesiniz. Bu da sizin tam olarak yarat�c� varl���n�zla ba�lant�ya ge�menizi sa�lar. Bu, hat�ralar�n temsil etti�i k�smi bir benlik veya gelecekle ilgili kuruntular�n�z�n temsil etti�i potansiyel bir benlik de�ildir.

�u ana dikkatinizi �ekmenin bir yolu, ��renmeye odaklanmakt�r. Kendiniz ya da durumunuzla ilgili yeni bir enerji veya anlay�� getirebilecek olan s�yleyebilece�iniz ya da yapabilece�iniz yeni bir �ey var m�? ��renmeye kar�� a��k olma tutumu, �retmeye y�nelik g��l� bir enerjidir. Hepimiz �uurumuzda yeni bir anlay��a vard���m�zda zihnimizde ���klar�n yand��� an� deneyimlemi�izdir. O anlar enerji ve potansiyel y�kl�d�r ve o anlarda bizler de�i�iriz. Ger�ek ��renme, bir �eyleri hat�rlay�p durman�n aksine yeni anlay��lar getirir ve enkarnasyona dair tezah�r�n g��l� bir formudur. Varolu�unuza yeni bir siz getirir. De�i�im ve a��kl�kla birlikte sizin rahat olman�z� sa�lar. Her g�n, kendimi ve d�nyam� geni�letecek yeni bir �ey ��renmeye �al���r�m. Bedenim i�in yapt���m egzersizler ayn� zamanda zihnim i�indir; bunlar ayn� zamanda mevcut anda yumu�ak ve hayati enerjiyi elveri�li halde tutman�n bir yoludur.

�drakli olmay� deneyin. Size ne kadar tekrar etti�iniz ve bildi�iniz bir i� gibi de g�r�nse yapt���n�z �eyin �uuruna var�n. Ama� zihinlerimizi bo�altmak. Dikkat edin. Yapt���n�z i�e ve onu yaparken i�inde bulundu�unuz ortama �uurlu olarak ba�l� oldu�unuzda enerji akar.

<< �nceki B�l�m

Sonraki B�l�m >>

Kozmik Sempati-David Spangler

Astroset 2004-2010