Metafizik / New Age

WWW.ASTROSET.COM

ZAMAN ÜZERİNE

  Günün penceresini daha önce de belirttiğimiz gibi olguların, olayların, kavramların ötesine geçmek için açtık. Zaman mı? O da nesi? Zaman üstüne düşünmeye değer mi? Demeyin sakın!
  Zaman kavramı, üzerinde durulması, çeşitli yönlerinden irdelenmesi gereken çok, ama çok önemli, hayati ve temel bir olgu. Yeni Dünya anlayışı için, bizim için, çağı ve kendimizi daha yakından gözleyebilmek için zaman olgusunu biraz irdelememiz gerekiyor.

   Zaman deyince ne anlıyoruz?
   Bizde yarattığı ilk izlenim; zamanın fiziksel bir olgu olduğudur. Bu fiziksel zaman bizde, Güneş Sistemi'ne dahil olan gezegenimizin, güneşin etrafında dönmesi, bu hareketlere göre yıl kavramı; dünyamızın kendi etrafında dönmesi ve gün kavramı, saat kavramı, saatin kendi içindeki bölümleri dakika, saniye, salise; tüm bu hareketlere göre şekillenen dünya üzerindeki canlılığın genel periyodik hareketleri, iklim değişimleri tarzında bir izlenim yaratır. Hemen ardından mekanlar arası hareketler, iki mekan arasındaki uzaklık-yakınlıklar, bu mesafeler arasındaki gidip gelmeler de bu fizik zamana göre belirlediğimiz ikinci bir zamanı kavrayabilme unsurumuzdur. Zamanı fiziksel bir olgu olarak ele almamızın bir diğer temel nedeni de, dünyadaki yaşam süremizdir. İnsan, her şeyi olduğu gibi zaman anlayışını da bedenli yaşamına göre şekillendirir.
 Peki! Günün penceresinden soruyoruz! Zamanın bu sınırları tanımları size yetti mi? Konuyu ya da olguyu anlamış ve kavramış oldunuz mu?

  GÜNLÜK YAŞAMDA ZAMAN
  Zaman bizim içinde bulunduğumuz şuur seviyesine göre değişen önemli bir kavramdır. Örneğin, gün içerisinde sayısız şeyi zaman kelimesini kullanarak anlatırız.
"Ne zaman geleceksin?" dediğimizde Hangi saatte geleceksin mi demek isteriz? Yoksa hangi günde mi? Peki, "Zaman zaman içim sıkılıyor" derken buradaki zamanlarla neyi kastederiz? Geçmişi mi, şimdiyi mi, yoksa geleceği mi? "Uygun bir zamanı bekliyoruz" derken, burada beklenilen uygun zamandan kasıt nedir? "Çok uygunsuz bir zaman seçtiniz" deki uygunsuz zamanla anlatılmak istenen nedir? Bir de "Zamanı gelince o da olur" deriz. Buradaki zamanı gelme meselesi de ne demektir? Zamanı gelmek, zamanı gelmemek... "Bazen -bazı zaman- içimi bir hüzün kaplıyor"la hangi zaman anlatılmak istenmektedir? Peki ya "Zamanım yok" Bu şekilde örnekleri çoğaltmak mümkündür.  Burada, günlük hayatımızda tamamen fiziksel bir zaman sistemine göre yaşamamıza rağmen, zamanı, farkında olmadan çok daha değişik anlamlarda kullandığımızı tespit etmeye çalıştık. Bütün bunları toparladığımızda, ortaya çıkan sonuç şu: Bizim zaman anlayışımızı belirleyen şey maddedir, fiziktir. Yani duyu ve duygularımızla algıladığımız şeylerdir. Evet, bizim zaman anlayışımız bu kısıtlı algılamalarımızla sınırlı olabilir. Fakat acaba ”ZAMAN” bizim bu kısıtlı algılamalarımızla sınırlı olan bir şey mıdır? Elbette değil!...

  ZAMAN ENERJİSİ
  Zaman, Dünya'yla veya Güneş Sistemimizle sınırlı bir olgu değildir. Zaman bir enerjidir.
"Zaman Enerjisi", varoluştaki dört temel enerjiden (Ruh, Zaman, Hayat, Fizik) biridir. Zaman enerjisi; varoluş enerjilerinden birisidir.   Zaman enerjisi, içinde enkarne olduğumuz sistemin işleyişini sağlayan yasaların meydana getirircisi, meydana getirdiği yasaların uygulatıcısı ve bu yasaların yenileyicisi durumunda olan başat bir enerjidir.
  Zaman ve hayat enerjilerinin birleşmesinden meydana gelen fizik enerji, bildiğimiz ve bilmediğimiz boyutları evrenleri ve varoluşları meydana getirir. Bu üç enerji (Zaman,Hayat,Fizik) üstün enerji de denilen Ruhi enerjilerin tasarrufundadır. Bu noktada bu kozmik enerjilerden biri olan zaman enerjisiyle kastedilen şeyin, yüklenen anlamın günlük zaman kavramımızla hiç bir benzerliği yoktur. Zaman enerjisi adeta evrenlerin, mekanların iskeletidir, temel taşıdır. Bir kudrettir. Çeşitli boyutların oluşturucusudur.
  Bedenimizden gezegenimize, Güneş Sistemimize, galaksimize kadar her şeyi kapsayan, tüm çeşitliliğiyle tanzim eden zaman enerjisidir. Yani zaman enerjisini çektiğimiz anda ortada ne evren kalır, ne Güneş Sistemi, ne de Dünya. Örneğin, Dünya'nın çok kısa bir müddet durduğunu düşünelim. Ya da yerçekiminin birkaç dakika için değiştiğini düşünelim. Ne dünya düzeni kalır, ne iklim, ne coğrafya ne de hiçbir şey. Her şey ters-düz olur; tüm dengeler karışır.
  İnsan vücudunu evrene benzetirsek, zaman enerjisini de kana benzetebiliriz. İnsan vücudundaki tüm birimlerin arasındaki koordinasyonu ve hayatiyeti sağlayan, tüm noktaları bir tek bütün haline getiren, her sistemin birbirinden haberdar olmasını sağlayan, en büyük ortak alandır kan. Belki bu örnekten yola çıkarak zaman enerjisi ile ilgili farklı bir sezgiye ulaşabiliriz.
  Ruhsal enerjinin varlıkları ve evrenleri yaratabilmesinde zaman enerjisi çok büyük bir katalizör vazifesi görür, adeta fizik evrenin kendisidir o. Zamana bağlı olmayan bir canlı tanıdınız mı? İster zengin olsun ister yoksul, ister güzel, ister çirkin; En tepeden en aşağıya kadar zaman enerjisinin, üzerinde tasarruf kullanmadığı ve bu gezegen üzerinde zamanı sınırlı olmayan hiç kimse yok…
 Peki sınırları aşabilir miyiz?  Ruh zamanı daha farklı da kullanabilir mi? İnsan düşüncesinin, psişesinin, ruhunun sınırı, önü-arkası var mı?!...

Neden Olmasın?...

Zaman Yoğunlukları >>

Zaman ve Algılama >>

 Zaman ve kendini tanıma >>

 

© Astroset 2004-2009